Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Efter fjorton mållösa matcher var det Sebastian Stålbergs tur att spräcka nollan, när Frölunda besegrade Malmö. Men att målen kommer sällan är ingenting forwarden grubblar över.
– Det handlar bara om att vinna och det har vi hittat ett sätt att göra nu, säger Sebastian Stålberg efter 3-0-vinsten i Scandinavium.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det blev aldrig riktigt spännande i Scandinavium under torsdagkvällen. Johan Mattsson i Frölundamålet spikade igen och när inte hemmalagets powerplay gav utdelning var det andra målskyttar som klev fram.
– Det var riktigt, riktigt skönt. Grymt stabil insats från första nedsläpp tycker jag, till slutsignalen, säger Sebastian Stålberg till hockeysverige.se efter 3-0-segern mot Malmö.

Först ut var Max Friberg, som stänkte upp pucken i nätet efter målvaktsretur på Mats Rosseli Olsens försök i den tionde minuten. Bara en stund senare var det Sebastian Stålbergs tur, när han föste in pucken mellan benen på Oscar Alsenfelt efter skott från Patrik Carlsson.
– Karriärens vackraste mål, riktigt snyggt, skämtar Sebastian Stålberg.
– Nej då, det var ett riktigt brunkarmål. Men det var skönt att spräcka nollan.

”DET HANDLAR BARA OM ATT VINNA”

Stålberg är inte den som sticker ut i poängstatistiken, men får gång på gång beröm både från spelare och tränare för sitt slitsamma arbete. Han är medveten om att det inte är hans primära uppgift att bidra i målkolumnen, och han är inte den som grubblar när måltorkan blir lång.
– Nej, faktiskt inte. Det är klart man alltid vill göra poäng men det är inte det primära i alla lägen. Vi får fokusera på andra saker också, som ett bra PK och det defensiva spelet, mycket tekningar i egen zon och så. Men det var skönt att vi fick lite andrahandsskytte idag av mig och Friberg. Och det är det vi behöver när vi inte hänger några i powerplay, säger 28-åringen som nu har två poäng på 15 matcher.

Du tycker inte det är jobbigt att du inte får så mycket rubriker som dina andra poängproducerande kollegor?
– Nej, det gör jag inte. Det handlar bara om att vinna och jag tycker vi har börjat hitta ett bra sätt för att få vinster.

Efter segern ligger nu Frölunda på samma poäng som tabellettan Malmö. Efter lördagens förlust mot Skånelaget, där Redhawks vann på hemmaplan med 5-3, var det mycket som fallit på plats till torsdagens returmöte.
– Jag tycker vi fick stopp på Malmö hela tiden. Vi låg nära dem så de fick aldrig upp farten. De slog aldrig våran första gubbe utan vi kunde få stopp på dem och vinna de närkamperna. Jag tycker vi vann väldigt, väldigt mycket närkamper idag. Och det är väl det som är den stora skillnaden tror jag.

Det måste vara en boost för självförtroendet att nolla serieledarna?
– Ja, verkligen. Det var väldigt stabil insats, vi var hårda. Det kändes som att alla var påslagna idag.

Matchen slutade 3-0 efter mål av Max Friberg, Sebastian Stålberg och Samuel Fagemo.

 

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.