Filip Gustavsson.Foto: David Kirouac/Icon Sports​wire

Filip Gustavsson har haft en mindre trevlig helg. I fredags mot Syracuse blev han utbytt efter halva matchen och i nattens möte mot samma lag fick han återigen lämna plats för en annan målvakt under matchens gång när hans Belleville förlorade med 6-1.

Filip Gustavsson hade ett lyckat fjolår där det mesta han gjorde ledde till framgång. Förutom storspel i JVM ledde det också till en plats i VM-truppen där han som tredjemålvakt fick vara med och vinna guld i Danmark.

FEM INSLÄPPTA PÅ 13 SKOTT

Men säsongen i Ottawas farmarlag Belleville har bjudit på höga toppar och djupa dalar. I onsdags blev han hjälte när han stoppade 34 skott mot Laval. Men helgen har inte varit lika rolig. Efter fem insläppta mål på 13 skott byttes han i fredags ut efter halva matchen och inatt var det så dags igen.

Syracuse gjorde 4-0 i början av den tredje perioden, detta på 13:e skottet. För andra kvällen i rad fick Gustavsson lämna plats åt Jake Paterson.