Matt Donovan.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Han var en av SHL:s bästa offensiva backar förra säsongen. Nu har Matt Donovan imponerat i AHL. Imponerat så pass mycket att han får ett NHL-kontrakt.

Matt Donovan värvades som en stjärna när Frölunda presenterade honom för två år sedan. Donovan motsvarade förväntningarna och levererade 15 respektive 27 poäng från sin backplats. Efter den gångna säsongen lämnade han Sverige och skrev på ett AHL-kontrakt med Milwaukee Admirals, Nashville Predators farmarlag.

Efter att ha gjort tolv poäng på 13 matcher från sin backplats har Nashville blivit så pass imponerade av amerikanen att de valt att ge honom ett tvåårigt NHL-avtal i stället. Enligt väl initierade CapFriendly är det ett tvåvägskontrakt som ger honom en snittlön i NHL på 675 000 dollar. Han lär dock få svårt att på allvar slå sig in i Nashvilles lag med tanke på att deras backuppsättning kanske är NHL:s främsta.

HAR SVENSKEN FRAMFÖR SIG

De tolv poäng Donovan gjort under säsongsupptakten ger honom en fjärdeplats i backarnas poängliga, efter Zach Redmond, Lawrence Pilut och T.J. Brennan.

28-åringen gjorde 67 matcher i NHL åren 2012 till 2015. Samtliga för New York Islanders.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.