Veckans Lag

Ännu en SHL-vecka har passerat och för att göra det extra skoj har det spelats hela 21 matcher den här veckan. Fulla omgångar och tätt spelschema alltså. We like.

Tre lag gick som tåget den här veckan. Frölunda, Rögle och Luleå tog samtliga full pott och kan sägas vara formstarka när vi nu drabbas av ett tråkigt landslagsuppehåll.

Johan Mattsson, Frölunda

Målvakten har stått samtliga tre matcher för Frölunda i veckan. Facit blev tre raka segrar, en hållen nolla och endast två insläppta mål. Det är riktigt bra gjort.

Carl Johan Lerby, Malmö (2)

Gör man två mål som back i en och samma match ska man med i Veckans Lag. Sä det bara. Lerby gjorde just det i matchen mot Skellefteå i tisdags.

Kodie Curran, Rögle (2)

Snacka om att den här herren har kommit igång så att det visslar om det. Efter en trög inledning poängmässigt, han är värvad för att göra poäng, så är han nu uppe i elva poäng. Fyra av dessa, varav tre mål, har kommit den här veckan.

Leon Bristedt, Rögle

Liksom sin kamrat Kodie och hela laget så började det trögt. Men nu har det lossnat och denna veckan bjöd på fyra poäng från Bristedts klubba.

Janne Pesonen, Växjö

Det har gnatats och gnällts på Växjös skrala målskytte och stjärnorna har kritiserats för att inte leverera. Janne Pesonen? Tja, han stänker in ett hattrick för att motbevisa tvivlarna.

Simon Önerud, HV71

Fyra poäng i veckan från Önerud och ska det lossna rejält för HV71 den här säsongen så är Önerud en av de som ska gå i bräschen. Det gör han alltid med sitt hårda jobb och nu kommer också poängen.

Veckans

…hetaste Självklart Rögle. Efter deras miserabla inledning så trodde väl alla och envar att det lutade åt ett negativt kval i vår. Men Rögle har tagit tag i grejerna och är ett av de tre gäng som tagit full pott den här veckan. Lägg därtill att de körde över Växjö på hemmaplan i tisdags.

…kallaste Linköping. Efter deras starka och överraskande start så kanske verkligheten har kommit ikapp östgötarna nu. Endast en poäng i veckan och fem mål framåt.

…tonåring I sin blott andra SHL-match så pangade Växjös junior Filip Cederqvist in sitt livs första mål i högsta ligan. Och det var riktigt snyggt dessutom.
— Det här har varit en dröm sedan man var liten, sa han till C More.

…konstigaste Ja, det var ändå att Daniel Zaars mål dömdes bort. På bilderna såg det ut som att pucken som trillade i när bakom Djurgårdens målvakt styrdes dit på ett schysst sätt. Men domarna menade att Zaar styrde in pucken med hansen och dömde bort det efter videogranskning.