Anders Gozzi och Anton Holm.Foto: Bildbyrån

AIK:s Anton Holm har hamnat i rejält blåsväder efter sin sågning av domaren Peter Lyth i fredags. Igår kom AIK ut med ett kryptiskt meddelande som egentligen inte sa något alls om hur de agerar efter händelsen. Men nu kommer besked från sportchefen Anders Gozzi.
— Någon bestraffning? Nej, nej, säger han till Hockeypuls.

En av frontfigurerna i fredagens vinst för AIK mot Modo var Anton Holm. Forwarden noterades för fyra assist i matchen, men det var efter matchen som han skapade de stora rubrikerna med ett rejält påhopp på domaren Peter Lyth.

SÅGADE DOMAREN REJÄLT

I sin intervju med C Mores Axel Pileby efter matchen var det ord och inga visor från Holm.
– Man står mest här och tänker på domaren. Hur usel han är, sade Holm.
– Jag tror man ser det, man behöver inte förklara. Ni ser det och all i publiken ser det. Jag hoppas han blir av med sin domarlicens faktiskt. Han är bedrövlig, tyvärr. Det är bland de sämsta domarna jag har varit med om.

Uttalandet blåstes upp rejält i media och under lördagen sa huvudtränaren Tomas Mitell följande till Hockeypuls.
— Vi har pratat med Holm under dagen och han är fullt medveten om att det inte var något bra uttalande och att det blev fel. Sedan får vi se om vi tar det vidare under dagarna som kommer, men han är fullt medveten om att det var olämpligt och att det tror jag att alla spelare är medvetna om.

Men från klubbhåll har det varit tyst. Fram till igår vill säga när de på sin hemsida deklarerade följande:
”Med anledning av fredagens händelse efter matchen har klubben tillsammans med berörda parter (ligaledning, domare samt spelare) haft en bra dialog där vi har pratat tillsammans och inte om varandra. Efter goda diskussioner anser vi nu att vi kan lägga handlingarna åt sidan.”

INGEN INTERN BESTRAFFNING

Sportchefen Anders Gozzi utvecklar nu det hela.
— Vi har lagt det här åt sidan nu, det är utagerat. Vi kan inte hålla på och älta det här hur länge som helst, säger han till Hockeypuls och förklarar sedan att han inte vill utveckla saken ytterligare.

I Hockeyallsvenskan kan inte spelare straffas för vad som sägs i omklädningsrummet och inte heller internt i AIK blir det något straff för Anton Holm.
— Någon bestraffning? Nej, nej, säger Anders Gozzi.