Väsby får äntligen spela hemmamatcher i Vilundahallen igen.Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån

Efter nio raka bortamatcher – och två hemmamatcher på bortaplan – får Hockeyettan-klubben Väsby äntligen spela hemma i Vilundahallen igen. Detta efter att hallen blivit godkänd efter en inspektion av Svenska Ishockeyförbundet, skriver Hockeyettan på sin hemsida.

LÄS ÄVEN: Totalt kaos i tidigare Elitserieklubbens hemmahall – inte ens nära att vara spelbar

Hockeysverige.se har tidigare rapporterat om det kaos som Väsbys hemmaplan Vilundahallen har befunnit sig i sedan förra säsongen slog igen sina portar.

Väsby har tvingats spela samtliga sina matcher på bortaplan under säsongsinledningen eftersom att arenan inte uppnått förbundets krav. Nu kommer dock ett härligt besked för klubben: Vilundahallen är godkänd för spel igen.

DÅ SPELAS FÖRSTA HEMMAMATCHEN

Efter att Svenska ishockeyförbundet inspekterat hallen under gårdagen står det nu klart att Hockeyettan-klubben äntligen kan spela hemmamatcher igen.
– Hallen har verkligen fått ett ansiktslyft med den nya rinken och entréhallen. Men det är ju tråkigt att det har tagit så lång tid. Med tanke på förutsättningarna vi haft så kan man inte vara annat än nöjd med vår tabellplacering och prestation de inledande elva matcherna, säger klubbens sportchef Tom Tärnström till hockeyettan.se.

LÄS ÄVEN: Nu svarar kommunen på kaoset i ishallen: ”Första att beklaga att det här händer”

Efter elva spelade matcher parkerar Väsby på en femteplats i Hockeyettan Östra. Under lördagen får klubben tillgång till arenan igen och då börjar arbetet med att få isen spelbar till söndagens match mot Trångsund.
–  Jag vet att vaktmästarna kommer jobba hela natten mot lördagen för att isen ska vara åkbar på lördagen. Så söndagens match mot Trångsund blir vår första hemmamatch på hemmaplan för säsongen, säger Tärnström.

Morgondagens ”hemmamatch” mot Segeltorp spelas, liksom klubbens senaste hemmamatch, i Järfälla ishall.