Paul Thompson.Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Trots att de i våras tog klivet upp i VM:s A-grupp är Storbritannien fortfarande en exotisk hockeynation i de flestas ögon. Idag blev det dock klart att engelsmannen och den förre Troja-tränaren Paul Thompson tar över Schwenningen Wild Kings i tyska DEL.

André Hult är det enda svenska inslaget i den tyska ligajumbon Schwenningen Wild Kings som bara vunnit en match på full tid hittills i ligan. I slutet av oktober sparkade man den kanadensiske tränaren Pat Cortina och idag meddelade man att Paul Thomson tar över tränarsysslan i krisklubben.

GEDIGEN BAKGRUND

Paul Thompson har en gedigen tränarbakgrund med brittiska mått mätt och har förutom att han lett Troja i allsvenskan 2013/2014 även coachat Aalborg i Danmark.

Men den mesta tiden av sin tränarkarriär har han spenderat i England där han förutom att han haft huvudansvaret för landslaget även lett flera klubbar till titlar.