• Publicerat 8 november, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Mario KempeFoto: Ronnie Rönnkvist

Mario Kempe har tagit nedflyttningen till AHL på bästa sätt. I natt blev han tvåmålsskytt när hans Tuscon Roadrunners besegrade San Diego Gulls med 6-3. 

I slutet på oktober passerade Mario Kempe waivers, och istället för NHL-spel med Arizona Coyotes tvingades han ner till AHL och Tuson Roadrunners. Där har svensken hittat självförtroende och nattens två mål innebär att han står på tre stycken och lika många assist efter fem matcher. Förra säsongen gjorde han 37 poäng på 47 matcher i klubben.

Kempe gjorde 1-0 med ett handledsskott i första krysset från kanten och satte 5-3 i slutet av den tredje perioden.

– Jag tyckte att vi spelade bra i 90 procent av matchen. Vi släppte in dem lite i slutet, men med bra anfallsspel vann vi matchen, sa Kempe till Tuscons hemsida.

Även David Ullström nätade för Tuscon, målet var den förre HV-spelarens fjärde för säsongen.

FLERA SVENSKAR VISADE FRAMFÖTTERNA

Det var inte bara Kempe och Ullström som utmärkte sig under natten. Flera svenskar bidrog på ett eller annat sätt på flera håll i AHL.

När Buffalo Sabres AHL-lag Rochester besegrade Cleveland med 5-2 stod Lawrence Pilut och Alexander Nylander för varsin assistpoäng. Vancouver Canucks dito Utica föll visserligen med 4-3 mot Laval, men Jonathan Dahlén visade framfötterna med två målgivande passningar. I Laval stod Lukas Wejdemo för en assist. En målgivande passning hade också Iowas Eric Martinsson i Wilds 3-0-seger mot Rockford.

Erik Brännström gjorde ett mål och Oscar Dansk räddade 34 av 37 skott för Chicago som 5-3-vann mot Milwaukee där Frölunda-bekantingen Matt Donovan gjorde ett mål och en assist.

I Binghamtons 7-3-förlust mot Bridgeport blev Eddie Läck utbytt. Sebastian Aho hade en assist för Bridgeport.