• Publicerat 8 november, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Förlust för Damkronorna.Foto: Bildbyrån

Damkronorna har inlett fyrnationsturneringen i Saskatoon, Kanada med två raka nederlag. I natt förlorade svenskorna med 3-2 mot Finland.

Sverige hängde inte med i den första perioden. Finskorna drog ifrån till 3-0 under de första 20 minuterna och det blev omgående uppförsbacke för Sverige som i sin öppningsmatch förlorade mot Kanada med 6-1.

Desto bättre såg det ut i den andra enligt Sveriges Team Manager Johanna Malmström.

– Vi vinner skotten med 12-5, men lyckas inte spräcka nollan på finska målvakten Jenna Silvonen, som även blev matchens lirare för Finland, säger hon i ett pressmeddelande.

Sverige vaknade något i den tredje perioden vilket ledde till två snabba mål. Inom loppet av 15 sekunder gjorde Lisa Johansson 3-1 och Hanna Olsson 3-2. Men målen kom för sent. Klockan visade 17:31 när Olssons reducering kom, och Sverige lyckades sedan inte få till en kvittering.

– Sammanfattningsvis kan vi konstatera att om man ska vinna en tight match krävs att man spelar tre perioder, inte bara två, säger Malmström.

För Sveriges del återstår nu match mot USA på fredag, därefter väntar final eller match om tredjepris på lördag.

Finland-Sverige 3-2 (3-0, 0-0, 0-2)

Finland: Venla Hovi (Jenniina Nylund och Matilda Nilsson), Riikka Välilä (Annina Rajahuhta), Emma Nuutinen (Sanni Hakala och Riikka Välilä)

SverigeLisa Johansson (Josefine Holmgren), Hanna Olsson (Olivia Carlsson och Lina Ljungblom)