• Publicerat 8 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Här ses några av de sju spelarna som hånar coachen.Foto: Youtube

Ottawa Senators har knappt hunnit hämta sig från Uber-skandalen. Nu kommer uppgifter att det finns ännu en video på spelarna där man talar illa om personer i klubben.
– Den ska vara ännu värre, hävdar NHL-experten Renaud Lavoie på TVA Sports.

LÄS ÄVEN: Ny skandal i NHL-klubben – hånar coachen under Uber-resa

Ottawa Senators var under helgen föremål för en rejäl skandal när videomaterial från en Uber-färd i Phoenix läckte ut i media. Där kritiserade och hånade flera av lagets spelare den assisterande coachen Marty Raymond.

Tidningen Ottawa Citizen publicerade videon  Sedan incidenten har spelarna, med stjärnan Matt Duchene i spetsen, gått ut och bett Raymond om ursäkt offentligt. Klubben har också satt juridisk press på Ottawa Citizen att ta bort videon från sin sajt. Spelarna har inte varit medvetna om att de blev filmade under resans gång och än mindre godkänt att materialet som spelades in skulle publiceras och spridas.

”DE ÄR NEGATIVA LEDARE”

Men det är inte säkert att skandalen stannar där. Enligt franskkanadensiska TVA Sports insider Renaud Lavoie kan det komma ännu mer Uber-material på spelarna. Under en sändning i går hävdade han att det ska finnas ytterligare en video från Uber-resan som ska innehålla än värre material.
– Har vi sett allt än? Enligt vad jag har hört har vi inte det. Det finns en del som är ännu värre, säger Lavoie.

Även om spelarna som fanns i Ubern ska ha bett om ursäkt ska händelsen ha skapat ont blod i klubben. Tidigare Ottawa Senators-målvakten Patrick Lalime, numera tv-expert för TVA, säger att mycket av skulden faller på Duchene och backen Chris Wideman.
– De är negativa ledare. Man tappar respekten för dem efter en sådan händelse, menar Lalime.

Matt Duchene, som hämtades från Colorado Avalanche för ett år sedan. sitter på ett utgående kontrakt med Ottawa Senators och kan bli unrestricted free agent till sommaren. Uber-incidenten gör att få tror att han kommer att bli kvar i klubben bortom trade deadline 25 februari.