Philip Broberg och Victor Söderström rankas högst av de svenska spelarna.Foto: Bildbyrån

Varje månad släpper Cam Robinson på Dobber Prospects en ny draftranking. Nu har rankingen för för november kommit ut – och det är rolig läsning ur svensk synvinkel.

Robinson listar totalt 85 spelare på sin lista. Av dessa 85 spelare är sju spelare svenskar – varav fem av dessa tippas gå i förstarundan, enligt Robinson.

AIK-BACKEN RANKAS HÖGST AV SVENSKARNA

Inte helt oväntat toppar amerikanen Jack Hughes listan, följt av finländaren Kaapo Kakko och kanadensaren Dylan Cozens. Första svensk på listan återfinns på 14:e plats, där man kan hitta AIK:s backtalang Philip Broberg. Brynäs succéback Victor Söderström rankas som nummer 15 och Djurgårdsspelaren Albin Grewe rankas på 16:e plats av Robinson.

Lite senare i förstarundan tippas Nils Höglander (27:e plats) och Simon Holmström (29:e plats) gå. Malmös tidigare forward Maxim Cajkovic finns också med på listan. Den slovakiske forwarden rankas som draftens 30:e bästa spelare av Robinson.

Övriga svenskar på listan är Tobias Björnfot (35) och Nikola Pasic (56).

Se hela listan HÄR.