• Publicerat 8 november, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Jakob Silfverberg.Foto: Bildbyrån

Anaheim Ducks hade bara vunnit en av sina nio senaste matcher. Men i natt fick de känna segerns sötma igen när de hemmaslog Calgary Flames med 3-2. Bakom segern låg en hel drös av laget svenskar. 

Nej, Anaheims senaste tids formkurva har sannerligen inte pekat uppåt. Åtta förluster på nio försök hade tryckt dem långt längre ner i Pacific Division. Och lättare skulle det på förhand in bli när topplaget Flames, med fyra raka segrar i ryggen, kom på besök.

Sju svenskar fanns i Ducks laguppställning och fyra av dem hamnade i poängprotokollet.

Jakob Silfverberg gav hemmalaget ledningen efter 8:37. Jacob Larsson grävde fram pucken till Andrew Cogliano som hittade målskytten i mittzon. Silfverberg tog emot och avlossade ett slagskott ett par meter innanför blå. För Larsson innebar det första poängen någonsin i NHL-karriären. Ljungbysonen har gjort sex matcher så här långt, nio totalt under sin karriär
Tre minuter efter ledningsmålet jobbade Pontus Åberg fram pucken i sarghörnet, fick upp pucken på blålinjen där Josh Manson sköt och på returen kunde Adam Henrique sätta 2-0.

VISADE STYRKA

Gästerna reducerade strax innan första pausvilan genom Matthew Tkachuk, assisterad av Elias Lindholm som fortsätter producera för sin nya klubb.Poängen var den förra Carolina Hurricanes spelarens 18:e poäng på 16 matcher. I upptakten av den tredje perioden kvitterade Mark Jankowski och frågan var om Ducks då skulle orka streta emot?

Svaret kom 27 sekunder senare när de återtog ledningen.

Rickard Rakell tog pucken mot mål, men i hans försök att få den över mållinjen gled den ifrån honom. Den hamnade lämpligt nog hos Ryan Getzlaf som skickade in den bakom Mike Smith. Efter 3-2-målet höll Ducks ut och tog två, säkert efterlängtade, poäng.