Jimmy Howard.Foto: Rick Osentoski-USA TODAY Sports

Han har spelat i Detroit under hela sin NHL-karriär. Nu kommer uppgifter om att målvakten Jimmy Howard och Detroit närmar sig en kontraktsförlängning.

Jimmy Howard draftades av Detroit i andrarundan 2003 och har sedan 2005 varit en del av klassikerklubbens organisation. Totalt har Howard spelat över 450 grundseriematcher för Red Wings – och ännu fler verkar det bli i framtiden.

SISTA ÅRET PÅ KONTRAKTET

Målvakten, som fyller 35 år senare under säsongen, ska enligt M Lives reporter Ansar Khan vara nära en förlängning med Detroit. Khan skriver att Howard förmodligen kommer att få ett flerårskontrakt med Red Wings och att båda sidorna ska vara benägna att förlänga kontraktet.

Howard är just nu inne på sitt sista år på det sexårskontrakt han skrev på i april 2013 värt drygt 285 miljoner kronor.

Hittills den här säsongen har 34-åringen stoppat 91,7 procent av skotten han ställts mot under de elva matcher han spelat.

I Detroits målvaktspipeline finns bland andra svenska JVM-meriterade målvakten Filip Larsson, som den här säsongen spelar collegehockey för University of Denver. Larsson har dock inte kommit till spel i någon match ännu på grund av en efterhängsen ljumskskada.