Carl Persson.Foto: Anton Edman

Han skrev överraskande på ett NHL-kontrakt med Nashville i somras. Detta efter att strax innan bytt från Karlskrona till Malmö. Men tiden i Nordamerika blev inte vad Carl Persson räknat med och nu är han tillbaka i Sverige. Idag presenterades han av Malmö.
— Jag känner såklart att jag har en liten press på mig, berättar han för hockeysverige.se.

Med sina 13 mål och elva assist för Karlskrona ifjol sågs Carl Persson som ett synnerligen intressant nyförvärv för Malmö i somras. Men istället blev det ett NHL-kontrakt med Nashville. Men efter en tung tid i Nordamerika är han nu tillbaka där det var tänkt från början.
— Jag känner att det kommer bli en omstart för mig. Komma igång och köra där det var tänkt från början. Sen kommer det säkert vara att jag får köra lite extra hårda träningar här i början. Sedan får man se om det blir istid direkt, eller om man får ta en vecka och köra lite mer hårdträning och komma igång med spelsystem och sånt. Jag tar det lite dag för dag, sedan får vi se vart det leder, berättar 23-åringen för hockeysverige.se.

Du säger träna hårt, fick du inte bra träning i Nordamerika?
— Nu när jag var nere i ECHL där jag var de tre senaste veckorna så…Där är det ingen hårdträning på isen direkt och sedan har jag fått köra fys-träningen själv. Det var man väl inte riktigt inställd på.
— Isträningarna har inte varit speciellt bra och så hårda och intensiva som man är van vid hemifrån Sverige.

INSTÄLLD PÅ AHL – ECHL BLEV EN CHOCK

Han menar på att det inte hade gett honom någonting för framtiden att stanna kvar i ECHL.
— Det hade bara förstört min utvecklingskurva. Det finns betydligt bättre förutsättningar att bli en bättre spelare här hemma i Malmö än i tredjeligan i USA.

Carl Persson berättar att hans mindset hela tiden var att inleda säsongen i AHL för Milwaukee. Det som senare kom att följa var han inte lika beredd på.
— Det var en jävla chock när jag blev inkallad till möte där i Milwaukee. För det första hade de värvat extra mycket forwards under sommaren efter jag hade sajnat och när jag väl var på campen så fick jag bara en träningsmatch med Milwaukee.
— Det var en chock för mig och när jag fick beskedet så kände jag att detta inte skulle leda till någonting. Men jag ville ändå ge det en chans och visa för dem att det inte var där jag skulle vara och att det inte var det vi hade kommit överens om i förhandlingarna.

Han kallades dock tillbaka från Atlanta Gladiators till Milwaukee. Men det var högst troligt bara en säkerhetsåtgärd.
— De visste inte om det var en forward som kunde spela eller inte. Han hade fått en skada matchen innan. Han kunde spela och då var det bara upp och sätta sig på läktaren. Nästa dag blev jag nedskickad igen. Det var då jag kände att det var droppen för mig.

LEGAT PÅ KLUBBEN

Persson berättar att han via sin amerikanske agent de senaste veckorna legat på Nashville om situationen.
— Det var lite oklara svar de två första veckorna när jag kom tillbaka till Atlanta. Då försöket de bara pusha mig och sa att vi skulle ta det vecka för vecka. Sen hände det ingenting och jag sa till min agent att om det inte händer något efter nästkommande vecka så måste vi ta något beslut.
— Min agent ställde lite krav och ville ha svar. Då bad de om ursäkt för att jag hade blivit satt i den här situationen och att det var en riktig skitsituation för mig och att det inte var meningen att det skulle bli så här. ”Men nu kan vi inte hjälpa att vi har värvat så många forwards som vi har gjort”. Då kändes det som jag var fastklistrad och de hade ingen plan för mig helt enkelt.

Ända sedan du blev nedskickad första gången så har det surrats om dig och att du ska tillbaka till Malmö. Känner du förväntningarna?
— Jag känner såklart att jag har en liten press på mig. Det kan jag inte säga annat. Sedan kan man inte tänka på det så mycket heller, utan det får ta den tid det behöver och bara försöka göra det bästa av situationen och komma in i lagbygget så snabbt som möjligt.

Carl Persson är en forward med hög energi och han känns som en spelare som kommer passa bra in i Malmö.
— Det är det tränarna och hela tränarstaben vill se, att det ska vara ett energifyllt lag och vi ska åka mycket skridskor. Det man sett nu i början av serien, att de är väldigt jobbiga att möta. Det känns väldigt bra för mig att köra med Malmö nu.

Kontraktet med Malmö är skrivet över denna och nästa säsong. Forwarden berättar att drömmen om Nordamerika långtifrån är borta.
— Den finns alltid kvar. Det är dit alla inom hockeyvärlden vill nå.

 

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.