Oliver Ekman-Larsson
Philadelphia

Först målskytt – sen gav OEL bort segern: ”Jag tar på mig den”

Oliver Ekman-Larsson hade både höga toppar och djupa dalar i nattens match mot Philadelphia. Först nådde han en fin milstolpe – sen blev han Arizonas stora syndabock i 5-4-förlusten.
– Jag måste göra ett bättre jobb än så, suckar han efter matchen.

Oliver Ekman-Larsson har visat fin form den senaste tiden och nattens match var inget undantag. Han gjorde ett mål och spelade fram till ett, och står därmed noterad för fem poäng på de fyra senaste matcherna. När han spelade fram Michael Grabner till dennes 4-2-mål kunde vi också konstatera att svensken nått milstolpen 300 poäng i NHL.

Så långt var allt bra. Men det skulle bli värre. Philadelphia reducerade i slutperioden till 4-3 och gjorde rejäl match av det hela, men det såg ändå länge ut som att Arizona skulle knipa en viktig seger. Då kom Ekman-Larssons blunder. Han stod för en rejäl felpassning i offensiv zon med bara två minuter kvar av matchen. Pucken hamnade hos Shayne Gostisbehere, som spelade fram Dale Weise till ett friläge. Weise gjorde inget misstag utan satte 4-4-pucken. Det var hans första mål för säsongen.

I förlängningen avgjorde sedan Gostisbehere själv, redan efter en minuts spel. Arizonas till synes säkra seger byttes ut mot en förlust.
– Jag måste göra ett bättre jobb än så när det är två minuter kvar, för att få ned pucken djupt. Jag tar på mig den, sade lagkapten Ekman-Larsson.
– Det är surt. Det var en match som vi skulle ha stängt.

PHILADELPHIASVENSKEN ALLTJÄMT FORMSTARK

Coachen Rick Tocchet var efter matchen tydlig med att lyfta fram att backstjärnan gjorde en bra match, men lade också till att svensken tog ett dåligt beslut i samband med Philadelphias mål.

Noterbart från matchen var också att Oskar Lindblom utökade sin poängsvit till fem matcher. Han hade en passningspoäng på Scott Laughtons 3-4-reducering i slutperioden. Den unge svensken har nio poäng på 16 matcher under säsongen. Sju av poängen har kommit på de fem senaste matcherna.

Laughton blev förresten tvåmålsskytt för Philadelphia. Travis Konecny öppnade lagets målskytte. Brad Richardson och Derek Stepan gjorde de övriga målen för Arizonas del.