Jari Pasanen tar över. Men det är redan klart att han kommer ersättas.Foto: IBL

Finska Liiga-laget Ässät haltar rejält för stunden och ligger sist i tabellen. För en tid sedan sparkade de huvudtränaren och idag presenterade de hans efterträdare. Men inte nog med det. Även den nye huvudtränarens ersättare presenterades – samt att man offentliggjorde att ännu en huvudtränare kommer komma in om några år.

Raka rör. Ja, det var det som gällde när finska Liiga-jumbon Ässät idag meddelade förändringar på tränarpositionen. Många klubbar kan anklagas för att hålla inne med information. Men inte i detta fallet.

Det är Svenska Yle som skriver om cirkusen. Ässät sparkade för en tid sedan Mikael Kotkaniemi och idag meddelade de på en presskonferens att han ersätts av Pasi . Men inte nog med detta. Kaukoranta kommer bara stanna säsongen ut, sedan tar Jari Pasanen över.

Pasanen, som just nu tränar Frederikshavn White Hawks i den danska ligan, har skrivit på för 1+1 år med Ässät med start inför nästa säsong. 54-åringen är ett relativt okänt namn i Finland då han enbart coachat i Tyskland innan han denna säsong kom till Danmark.

Det hade kunnat stanna är. Men det gör det inte. I samma veva meddelade nämligen klubben att även Pasanens ersättare är klar. Han presenterades dock inte idag.
— Vi har saknat ett långsiktigt tänkande i vår klubb men nu sker det en ändring på den fronten. Under de senaste åren har vi hamnat sparka för många tränare. Det slutar nu. Vi vet vilka som kommer att träna laget ändå till slutet av år 2023, berättade Ässäts styrelseordförande Mikko Juusela under presskonferensen enligt Svenska Yle.