John KlingbergFoto: Bildbyrån

Dallas tvingas klara sig utan sin svenske stjärnback John Klingberg ett tag. Han har åkt på en överkroppsskada.

Victor Hedman har varit skadad en tid, men är nära comeback. Erik Karlsson har inte riktigt funnit sig till rätta i San Jose. Och i Buffalo är Rasmus Dahlin fortfarande inne i sin acklimatiseringsperiod.

John Klingberg är däremot en svensk stjärnback som fått en flygande start på säsongen. Han har gjort 13 poäng (5+8) på 16 matcher och har sannerligen motsvarat de högt ställda förväntningarna. Men nu har han åkt på en motgång.

OVANLIGT MED SKADA

Svensken åkte på en överkroppsskada i samband med nattens 4-3-vinst mot Erik Karlssons San Jose. Efter matchen meddelade Dallas att Klingberg blir borta från spel de kommande tre veckorna – åtminstone.

Skador är ingenting backen är van att drabbas av. Förra säsongen spelade han samtliga 82 matcher och säsongen dessförinnan spelade han 80. Då var dock petad och inte skadad vid de två matcher han inte spelade.