Joel Eriksson Ek skickas ned till AHL.
St. Louis

Lättnad för NHL-svensken – efter första poängen avslutades måltorkan

Det dröjde till tionde matchen innan första poängen kom. I natt kom nästa förlösande känsla för Joel Eriksson Ek när han svarade för sitt första NHL-mål den här säsongen. Detta när Minnesota Wild vände underläge till seger mot St. Louis Blues.

Joel Eriksson Ek gick igenom en jobbig måltorka under sin rookiesäsong i NHL i fjol. Då dröjde det 50 matcher mellan mål nummer ett i premiären mot Detroit Red Wings 5 oktober och mål nummer två i mötet med New York Islanders 19 februari i år.

Någon liknande måltorka slipper han förhoppningsvis under sin andra NHL-säsong. I nattens 3–2-seger mot St. Louis Blues sköt den 21-årige Minnesota Wild-centern säsongens första mål i sin elfte match.

Efter att ha gått poänglös från nio raka matcher under inledningen av säsongen kom första poängen i form av en assist i fredagens 5–1-seger mot Anaheim Ducks. Mot Blues följde han upp det med att göra 2–1-målet – 25 sekunder efter att Zach Parise kvitterat i inledningen av den andra perioden. Eriksson Ek fick öppet mål efter en målvaktsretur. Pucken landade framför fötterna på honom och han kunde enkelt raka in den.

GRANLUND AVGJORDE

Blues kom tillbaka och kvitterade genom kaptenen Alex Pietrangelo, men det var Wild som fick sista ordet. I tredje perioden gjorde Mikael Granlund 3–2 och gav Wild sin tionde seger på de tolv senaste matcherna.

Oskar Sundqvist sköt Blues första mål i matchen, hans tredje för säsongen sedan han återvände till spel efter Tom Wilsons brutala tackling i den sista träningsmatchen. Efter en bra start på november med tre segrar på de fyra första matcherna har Blues två raka förluster och delar jumboplatsen i Central Division med Chicago Blackhawks.

Minnesota Wild är tvåa efter Nashville Predators i samma division.

St. Louis – Minnesota 2–3 (1–0, 1–2, 0–1)
St. Louis: Oskar Sudnqvist (3), Alex Pietrangelo (3).
Minnesota: Zach Parise (7) (Jonas Brodin), Joel Eriksson Ek (1), Mikael Granlund (10).