Arizona vann nattens match mot Washington.Foto: Bildbyrån

Nicklas Bäckström stod för Washingtons enda mål när de regerande Stanley Cup-mästarna föll hemma mot Arizona. Slutresultatet skrevs till 4–1 efter att Arizonas målvakt Darcy Kuemper stoppat 38 av 39 Capitals-skott.

Nicklas Bäckströms poängsvit håller i sig. I natt gjorde 30-åringen poäng för femte matchen i rad när han sköt Washingtons 1–2-reducering i mitten av den andra perioden i hemmamötet med Arizona.

Annars var det Arizonas målvakt Darcy Kuemper som stal showen i nattens match i Washington. Den 28-åriga målvakten räddade 38 av 39 skott från Washingtonspelarna och var således en starkt bidragande orsak till att Coyotes kunde bryta sin tre matcher långa förlustsvit.

”MÅLTAVLA PÅ RYGGEN I VARJE MATCH”

Coyotes svenske lagkapten Oliver Ekman-Larsson noterades för en assist i segermatchen. ”OEL” står nu noterad för elva poäng på 16 matcher den här säsongen.

Arizona vann matchen med 4–1 efter att bland annat gjort två mål i spel fem mot fyra.
– Vi vet att vi har en måltavla på ryggen i varje match vi spelar som regerande mästare och att lag kommer att vilja göra bra insatser mot oss. Vårt spel var inte bra nog i kväll (läs i natt), sade Washingtons tränare Todd Reirden till NHL.com efter matchen.

Med 17 inspelade poäng på 16 matcher placerar sig Washington på en sjundeplats i Metropolitan Division för tillfället och har tre poäng upp till Buffalo på den sista Wild Card-platsen i den östra konferensen. Arizona har med sina 17 inspelade poäng två poäng upp till Colorado på den sista Wild Card-platsen i den västra konferensen.

Washington – Arizona 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)
Washington: Nicklas Bäckström (4)
Arizona: Vinnie Hinostroza (4), Richard Panik (4), Alex Galchenyuk (3), Derek Stepan (4)