Oskar Osala.Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

I slutet av september kom beskedet att Oskar Osala skulle ta timeout på obestämd tid från ishockeyn. I dag meddelar den finska storklubben Kärpät att den NHL-meriterade forwarden är klar för spel i klubben.

LÄS ÄVEN: Chockbeskedet: Finske OS-stjärnan tar paus från hockeyn

Den NHL-, OS- och VM-meriterade forwarden kom med det något oväntade beskedet för drygt en och en halv månad sedan. Anledningen till att Oskar Osala tog timeout från hockeyn var brist på motivation.
– Just nu vill jag absolut inte tänka på ishockey. För mig finns det så mycket mer underbara saker i livet än bara ishockey. Livet kan inte bara handla om hockey, sade Osala då till den finska tidningen Iltalehti.

SPELADE OS FÖR FINLAND

Nu står det klart att Osala återvänder till ishockeyn. Under måndagsmorgonen presenterades han av de regerande finska mästarna Kärpät.

30-åringen spenderade förra säsongen i KHL med Metallurg Magnitogorsk. Där noterades forwarden för 23 poäng (14+9) på 50 matcher. Osala representerade även Finland under de olympiska spelen i Pyeongchang.

Under sin tio år långa proffskarriär har Osala hunnit med att spela 367 matcher i KHL och över 200 matcher i AHL. 30-åringen står även noterad för tre NHL-matcher med Washington Capitals.

Kärpät blir karriärens andra Liiga-klubb för Osala. Senast 30-åringen spelade i finska ligan var med Blues säsongen 2007/08.