Lucas Lessio.Foto: Jaakko Stenroos/All Over Press

Minns ni Lucas Lessio? Säsongen 2016/17 gjorde han två mål på åtta matcher för Örebro. Sedan dess har amerikanen spelet i ytterligare tre klubbar. I dag blev han klar för tjeckiska Mountfield HK – sin sjätte klubb under de senaste tre säsongerna.

Lucas Lessio värvades in av Örebro under slutspurten av säsongen 2016/17 från Zagreb i KHL. Succén uteblev dock för Lessio, som efter två mål på åtta matcher för närkingarna inte fick något nytt kontrakt med klubben.

SPELAT I NHL

Förra säsongen spelade Lessio i både Dinamo Riga och Kunlun i KHL, innan han inför den här säsongen skrev på för IFK Helsingfors. Lessio sparkades från Helsingfors i början av november och nu står det klart att den NHL-meriterade forwarden fortsätter sin karriär i Tjeckien med Mountfield. Det meddelar klubben på sin hemsida.

De senaste tre säsongerna har Lessio alltså representerat Zagreb, Örebro, Dinamo Riga, Kunlun, IFK Helsingfors och nu alltså Mountfield.

Lessio har samlat ihop sig 41 NHL-matcher under karriären, då han representerat både Arizona och Montreal i världens bästa hockeyliga.