Jakob Chychrun.Foto: Dom Gagne/CSM/REX

Han satt på ett utgående rookiekontrakt. Nu har Arizona Coyotes och talangfulle backen Jakob Chychrun kommit överens om ett nytt sexårskontrakt, meddelar NHL-klubben på sin hemsida. Kontraktet är värt drygt en kvarts miljard kronor.

Arizona Coyotes valde Jakob Chychrun som 16:e spelare totalt i NHL-draften 2016. Sedan dess har den storvuxne backen varit en del av Coyotes laguppställning. Nu står det klart att han blir kvar i Arizona i sex säsonger till, då han under natten till onsdagen skrev på ett nytt sexårskontrakt med klubben.

”EN OTROLIGT LJUS FRAMTID”

Chychrun gjorde säsongsdebut i nattens match mot Detroit efter att ha missat hela säsongsinledningen på grund av en knäskada. Den 21-åriga backen är glad över att säkra sin framtid i Arizona.
– Arizona är var jag vill vara. Jag är exalterad över gruppen vi har här inför framtiden och jag kan inte vänta på att vara en stor del av den, säger Chychrun till Coyotes hemsida.

Kontraktet är, enligt CapFriendly, värt drygt 250 miljoner kronor och har en lönetaksträff på 4,6 miljoner dollar per säsong.
– Jakob är en ung och skicklig back med en otroligt ljus framtid. Han har haft en del motgångar de senaste två åren med skador, men vi är säkra på att han har den storlek, talang och arbetsmoral att han kommer vara en av våra kärnspelare i framtiden, säger Arizonas general manager John Chayka till klubbens hemsida.

Förra säsongen kom Chychrun bara till spel i 50 matcher på grund av en knäskada han ådrog sig under sommarträningen. I våras blev Chychrun återigen knäskadad, en skada han opererade och har rehabtränat fram till nattens match mot Detroit.