Filip Forsberg och Erik Karlsson spelade huvudroller inatt. Men Karlsson var den som drog längsta strået.Foto: IBL

San José lyckades vinna hemma mot Nashville med 5-4 efter en mer än lovligt svängig match. Predators såg ut att fullborda en heroisk vändning med Filip Forsberg i huvudrollen. Men det var Erik Karlsson som skulle få rubrikerna.

San José var i ledningen med 3-0 efter den första perioden var avklarad. Ett av målen stod Marcus Sörensen för och det andra spelade Erik Karlsson fram till. Det var hans åttonde assist för säsongen, men det var även hans 400:e assist i NHL-karriären. Med det blev han 17:e svensk genom tiderna med den bedriften.

Klappat och klart för säker Sharks-vinst? Glöm det. I den andra perioden var det nämligen dags för en annan svensk att kliva in i handlingen. Efter en reducering av Craig Smith gjorde sedan Filip Forsberg dubbla mål. I inledningen av den tredje kunde sedan Predators gå ikapp och då var det istället Sharks som såg ut som ett slaget lag.

Men det var så klart inte över här. På 13 sekunder kunde hemmalaget vända på tillställningen. Det sista målet i matchen gjordes av Joe Thornton som därmed nätade för 400:e gången i NHL.

San José – Nashville 5-4 (3-0,0-3,2-1)

San José: Joe Pavelski (2), Marcus Sörensen, Antti Suomela, Joe Thornton
Nashville: Filip Forsberg (2), Craig Smith, Rocco Grimaldi