• Publicerat 14 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
VAD HÄNDER, WILLIAM? Blir det en trejd från Toronto?Foto: Imago Sport

William Nylander står alltjämt utan kontrakt och kommer närmare och närmare en trejd. Nu har The Athletics och TSN:s insider Pierre LeBrun listat nio klubbar som nämns i snacket kring stjärnan.

För några veckor sedan var den allmänna känslan att Toronto och William Nylander hade närmat sig varandra. Men så visade det sig inte vara. Ingen trodde nog att den delikata situationen skulle pågå ända till nu, i mitten av november.

Carolina har sedan lång tid setts som den mest troliga trejdpartnern med Toronto. De har både behovet av honom och pjäser som kan gå motsatt väg och därmed uppfylla Maple Leafs behov. De uppges dessutom vara beredda att skriva ett långt och dyrt kontrakt med svensken och kan då offra backen Brett Pesce. Men insidern Pierre LeBrun nämner också fram åtta andra lag som mer eller mindre möjliga trejdpartners.

Los Angeles är ett av lagen. Kings är i behov av poängspelare, och i synnerhet unga såadana. LeBrun är dock tveksam till om laget har pusselbitarna som krävs för att få svensken. Han nämner att Jake Muzzin eller Alec Martinez plus Tanner Pearson, skulle kunna vara utbytet för Toronto i en sådan trejd. Precis efter att LeBrun publicerat sin text hamnade Pearson i stället i Pittsburgh.

LÄS ÄVEN: Svensken tvingas lämna Pittsburgh

Minnesota är ett annat lag, men de nämns som mindre troliga. LeBrun skriver att Torontos general manager Kyle Dubas har varit i samtal med Minnesotas, Paul Fenton, men att de inte aktivt jagar Nylander. Här skulle Matt Dumba kunna vara en back som går motsatt väg.

”FINNS INTE EN CHANS”

Anaheim är ett fjärde lag som kan komma att ringa upp Dubas om det står klart att Nylander kommer bytas bort. LeBrun skjuter dock ned ankornas möjligheter att få svensken. Han menar att Brandon Montour är ett tänkbart utbyte, men att Anaheim skulle hamna i lönetaksproblem på sikt med William Nylander i laget. Han menar också att ryktena just nu snarare säger att Anaheim ska trejda till sig en back – och inte bort en back.

Ett lag som däremot har haft konversationer med Toronto är Florida, och deras general manager Dale Tallon. Toronto ska dock ha begärt åtminstone Mike Matheson i utbyte och Tallons svar ska då ha varit ett klart och tydligt nej. ”Det finns inte en chans att det sker”, säger källor inom Panthers.

LÄS ÄVEN: Klubben förlänger med sin general manager

St. Louis Blues nämns nästan alltid som en outsider när stora spelare hamnar på marknaden. General manager Doug Armstrong är känd för att både locka till sig stjärnor, men också släppa dem ifrån sig. I dagsläget finns inga indikationer på att de är heta på Nylander, men enligt LeBrun ”vet man aldrig vad som händer” kring en aggressiv GM som Armstrong.

VEGAS, BABY?

Precis som i fallet St. Louis finns det numera ett annat lag som också alltid nämns när stora spelare kan komma att trejdas. Det handlar förstås om Vegas Golden Knights. De var bland annat glödheta på Erik Karlsson innan han hamnade hos San Jose och det kan bli samma sak nu. LeBrun är tveksam till om Vegas vill trejda bort den Shea Theodore, som nyligen skrev ett sjuårskontrakt med klubben, men det är där utbytet lär hamna.

Till sist skriver Pierre LeBrun om Arizona och Colorado som två tänkbara alternativ, men skjuter även ned deras chanser för att kunna locka till sig William Nylander.

Ni ser, alternativen är många och få på samma gång. Carolina framstår alltjämt som den solklara favoriten – om William Nylander skulle lämna Toronto. Senast den första december måste 22-årigen ha skrivit på sitt nya kontrakt. Annars får han inte spela i NHL på hela säsongen.

Klockan tickar.