Mattias Persson under tiden i Malmö.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Med 22 poäng på 16 matcher toppar Mattias Persson den danska ligans poängliga. Nu står det klart att den SHL-meriterade 33-åringen förlänger sitt kontrakt med Rungsted.

Höstsäsongen har inte varit något annat än en succé för svenske Mattias Persson. Forwarden, som spelat SHL-hockey med både Malmö och Luleå, står noterad för 22 poäng under de inledande 16 matcherna och toppar i och med det poängligan i den danska ligan.

Nu meddelar Rungsted Seier Capital, Perssons klubb, på sin hemsida att man förlänger kontraktet med den skicklige svensken med ytterligare en säsong.

SPELAT TVÅ SÄSONGER I DANMARK

Persson är inne på sin andra säsong i den danska klubben och noterades förra säsongen för 30 poäng på 38 matcher, en poängnotering som 33-åringen alltså ser ut att slå med råge den här säsongen.
– Både jag och Rungsted är förhoppningsvis nöjda med det (att förlänga kontraktet). Att ha kontraktet på plats redan nu känns riktigt skönt. Det är jätteroligt, säger Persson till klubbens Youtube-kanal.

Forwarden har spenderat största delen av sin karriär i Hockeyallsvenskan, där han spelat för Pantern, Malmö och Troja. Under sina säsonger i Hockeyallsvenskan producerade Persson 223 poäng (92+131) på 318 matcher.