• Publicerat 15 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Michael LindqvistFoto: Bildbyrån

Han landade i Karlstad igår och ett drygt dygn senare spelade han SHL-hockey för Färjestad igen. Och det blev inte direkt någon mjukstart för Michael Lindqvist, som spelade 17 minuter.
– I det läge vi är i på vår forwardssida, med fyra spelare borta, var det välkommet, säger tränaren Johan Pennerborn.

GAVLERINKEN (HOCKEYSVERIGE.SE)

Färjestad tog två poäng med sig hem från bortamötet med Brynäs. Detta sedan Jesper Olofsson blivit segerorganisatör med två mål. Men han får ursäkta. Den stora grejen med matchen var Michael Lindqvists comeback efter att han inlett säsongen med Hartford Wolf Pack i AHL.

Det bestämdes att han skulle spela några timmar före nedsläpp, och han klev direkt in i en stark formation med Johan Ryno och Jesper Olofsson. Dessutom matchades han in i första-PP per omgående.
– Det är en spelform han är skicklig i, så det var ganska naturligt. Men jag har inte riktigt koll på hans speltid överlag, sade tränaren Johan Pennerborn.

”HAN SÅG PIGG UT”

Det blev 17 minuters speltid. En hög siffra för en forward, inte minst i det läge Lindqvist var i inför matchen med bara ett drygt dygn på svensk mark. Som jämförelse snittade han strax under 15 minuters spel per match under förra säsongen.
– I det läge vi är i på vår forwardssida, med fyra borta, så är det klart det var välkommet att han spelade. Sen hur hårt vi hade tänkt belasta honom eller inte…Jag vet inte. Men han såg pigg ut tycker jag.

Djurgården valde exempelvis att matcha in Axel Jonsson Fjällby, som kom till dagens match med liknande förberedelser, som extraforward.
– Djurgården är Djurgården. Färjestad är Färjestad, var Pennerborns enkla svar på det.

Jesper Olofssons avgörande i övertidsspelet gav dessutom Brynäs deras femte förlust på lika många matcher som gått till övertid.