• Publicerat 15 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Jeremy Colliton.Foto: Imago Sport

Efter åtta raka förluster, tre av dem med Jeremy Colliton vid rodret, vann Chicago i natt. Den så kritiserade backen Brent Seabrook gjorde enda målet i 1-0-vinsten mot St. Louis.
– Det har inte varit kul att se förlusterna rada upp sig, sade Colliton efter första vinsten.

Förra veckans stora hockeybomb var att Joel Quenneville fick sparken efter ett decennium som huvudansvarig för Chicago Blackhawks. Han ersattes som bekant av Rockfords tränare, den tidigare Morasuccén, Jeremy Colliton. Någon omedelbar Colliton-effekt blev det emellertid inte, utan den fem matcher långa förlustsviten förlängdes till en åtta matcher lång sådan. I natt kom dock Jeremy Collitons första seger i NHL.

Chicago besegrade St. Louis med 1-0. Den hånade och kritiserade backen Brent Seabrook blev enda målskytt och hjälpte Colliton att få bort den jobbiga vinstnollan i kolumnen.
– Jag är glad för killarnas skull, att de fick en belöning. Det har inte varit kul att se förlusterna rada upp sig.
– Speciellt i den tredje perioden hittade vi sett att få ut puckarna, vinna 50/50-duellerna och få några räddningar. Förhoppningsvis kan det hjälpa killarna att bli lite mindre spända och spela mer avslappnad. Det har vi pratat om, säger Colliton.

MÅLVAKTEN IMPONERADE

I målet imponerade Corey Crawford genom att göra 28 räddningar och hålla nollan.
– Det var bra. Vi har väntat på det här idag och hade i princip glömt bort hur det kändes att vinna. Vi spelade väldigt bra idag och alla spelade ihop. Vi höll nere misstagen, säger målvaktsstjärnan.

´Chicago är två poäng bakom Dallas, som just nu innehar den sista slutspelsplatsen i den så jämna västra konferensen.