Fredrik Claesson blev målskytt och Henrik Lundqvist blev utbytt.Foto: IBL

Inatt var det dags för första New York-derbyt för säsongen. Det blev säsongens överraskning Islanders som gick segrande ur den målrika bataljen mot Rangers med 7-5. Henrik Lundqvist byttes ut efter den andra perioden och Fredric Claesson gjorde sitt första mål i sin nya klubb.

Det började dock väldigt bra för New York Rangers. Redan efter 5:35 hade de en 0-2-ledning. Det andra målet inprickat av Fredrik Claesson. Båda målen kom under en 35-sekundersperiod.

För Claesson var det första målet i sin nya klubb, även första poängen. Han kom ju till New York från Ottawa i somras.

Islanders skulle dock svara med samma mynt. På en minut och tre sekunder hade de kvitterat och i den andra perioden gjorde de tre mål. Anthony Beauvillier var därmed hattrick-skytt och Henrik Lundqvist byttes ut till förmån för Alexandar Georgiev.
— Jag försökte bara ha kul och spela mitt spel, var Beauvilliers förklaring till nhl.com om sitt hattrick.

Rangers svensk Mika Zibanejad:
— Vi måste se till att detta bara var en engångsföreteelse. Vi måste vara bättre än så här. Jag tycker vi slog tillbaka och kämpade hårt.

Ställningen inför den tredje perioden var 5-3 till Islanders och de skulle också göra 6-3 innan Rangers kontrade med två reduceringsmål för att göra tillställningen spännande mot slutet. Men rivalen kunde göra ett mål till och fastställa slutresultatet.

New York Islanders – New York Rangers 7-5 (2-2,3-1,2-2)

New York Islanders: Anthony Beauvillier (3), Brock Nelson, Anders Lee, Leo Komarov, Cal Clutterbuck
New York Rangers: Chris Kreider (2), Fredrik Claesson, Kevin Hayes, Filip Chytil

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR: