Nikita Filatov när det begav sig i NHLFoto: Getty Images

En gång i tiden sågs Nikita Filatov som en av de större talangerna i hockeyvärlden men den första sejouren i Nordamerika blev bara fyra år – på vlka han spelade för två organsiationer. Sedan hemkonmsten i Ryssland har det blivit betydligt fler, och idag flyttar han igen.

Nikita Filatovs NHL-facit än så läge sträcker sig till sex mål och åtta assist på 56 framträdanden för Columbus Blue Jackets och Ottawa Senators. Forwarden valdes som nummer sex totalt i NHL-draften 2008 men spenderade större delen av tiden i Nordamerika i AHL, där han gjorde 32 mål och lika många assist på 92 matcher.

Men under säsongen 2011-12 lånades han även ut till såväl CSKA Moskva i KHL som Krasnaya Armiya Moskva i MHL och inför 2012-13 flyttade han hem permanent – då till Salavat Ufa. Nu är han tillbaka i Ufa efter att han idag trejdades från Spartak Moskva.

Men det har blivit ytterligare några destinationer i den cirkel som nu kanske sluts. Efter första sejouren i Ufa blev det Yugra Khantiy Mansiysk, Torpedo Nishniy Novgorod, Admiral Vladivostok, Dynamo Moskva, Dynamo Balashikha (VHL), Lada Togliatti, Neftekhimik Nizhnekamsk och inför den här säsongen skrev han på för Spartak Moskva. Totalt nio klubbar på drygt sex säsonger.

I KHL har Filatov gjort 69 mål och 83 assist på 297 matcher.