• Publicerat 16 november, 2018
  • Skrivet av Tomas Nilsson
  • 0 Kommentarer

Färjestad lyftes fram som en tänkbar outsider till SM-guldet inför säsongen och Växjö är regerande mästare. Båda lagen inledde säsongen svagt men de har lyft sig rejält och det borgar för en spännande match. Är Färjestad en bra vinnare på hemmaplan eller kan Växjö skrälla?

Matchinfo
Färjestad-Växjö
Ishockey, SHL, Sverige
lördag 17:e november kl. 14:45

Hos Legolas får du 100 % bonus upp till 1000 kronor som ny medlem. Bli det här!

Skador och frånvaro, Färjestad
Färjestad hade inte tillgång till Ilari Melart, Anton Grundel, Gustav Rydahl, Alexander Johansson, Per Åslund eller Fabian Zetterlund mot Brynäs.

Skador och frånvaro, Växjö
Växjö kom till spel utan Oliver Bohm, Austin Ortega, Brendan Shinnimin, Martin Lundberg och Austin Ortega i senaste matchen.

Inbördes möten
Växjö-Färjestad 3-2
Växjö-Färjestad 3-0
Färjestad-Växjö 4-5
Växjö-Färjestad 2-4
Färjestad-Växjö 1-3

Läget i laget, Färjestad
Vi sätter ett litet frågetecken för dagsformen i Färjestad efter landslagsuppehållet. Värmlänningarna vann visserligen omstarten mot Rögle med 3-2 efter straffar, men det berodde mer på att Rögle uppträdde ineffektivt än att Färjestad var riktigt bra. Det var klasskillnad mellan lagen inledningsvis där Rögle körde över Färjestad under matchens 10 till 12 inledande minuter och med bättre effektivitet hade Rögle ryckt åt sig en ledning på två eller tre mål. Det följdes upp av en 3-2-seger efter övertid borta mot Brynäs. Färjestad lyckades visserligen etablera några längre anfall mot Brynäs men helhetsintrycket var inte något extra. Nu väntar ett formstarkt Växjö och Färjestad måste höja sig för att vinna.

Läget i laget, Växjö
Regerande mästarna Växjö inledde säsongen på ett svagt sätt men de har växlat upp. Lagets främsta problem låg i målskyttet men nu verkar smålänningarna ha kommit igång. Växjö har gjort 35 mål på 17 matcher vilket ger ett snitt på 2,06 mål per match. Det positiva är att Växjö gjort tre mål eller fler i fyra av de fem senaste matcherna och då har segrarna börjat rulla in. Mora besegrades med 6-1 för tre omgångar sedan och det har följts upp av en 3-1-seger borta mot Linköping och en 2-1-seger hemma mot Luleå.

Speltips
Färjestad har bara förlorat en av åtta hemmamatcher under ordinarie tid. Det är starka papper och laget ska respekteras. Vår känsla är dock att Växjö kan få en passande matchbild. Färjestad har en offensiv spelstil medan Växjö är täta bakåt. Nu kan smålänningarna tillåta sig ligga rätt i de defensiva positionerna och vänta på misstag från Färjestad. Vi menar att spelmarknaden tagit för stor ställning för ettan. Växjö är på uppgång, några viktiga poängspelare har hittat formen på allvar och hemmaplansfördelen ska inte överdrivas. Mycket talar för att det blir en jämn match och vi väljer att spela Växjö med Draw No Bet till oddset 2.06 hos Legolas!