• Publicerat 17 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Jesper JensenFoto: Bildryrån

Han hade inte spelat i SHL på tre veckor, och sedan han spelade senast var nästan ingenting sig likt. Men Jesper Jensen klev ändå in och blev matchvinnare i 2-0-vinsten mot Djurgården.
– De har varit bra på att hålla mig underrättad om vad som hänt, säger dansken.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Senast Jesper Jensen spelade SHL-hockey för Brynäs var Tommy Sjödin huvudtränare, med Janne Larsson och Magnus Sundquist som assisterande. Så är läget som bekant inte längre. Men trots att det gått nästan två veckor sedan Sundquist blev ny huvudansvarig var det först idag Jensen fick spela under den nye huvudtränaren. En avstängning har gjort att han tvingats se de inledande matcherna från sidan.

Drygt två matcher med Danmark i landslaget är den matchning Jensen fått de senaste veckorna. Men han medger att det kändes rostigt att kliva in i SHL-bubblan idag igen.
– Det var lite rostigt i början, i första perioden. Men jag kom in i det bra. Atmosfären var väldigt bra, så man sögs in i den. Sen spelade vi ganska bra också. Det var lätt att bara följa med, säger han efter matchen.

”INTE SÅ SVÅRT ATT KOMMA IN I DET”

Jensen har haft en något märklig situation då han funnits runt laget när den nye tränaren tillsatts, men inte fått spela.
– Ja, det har hänt ganska mycket medan jag varit borta, konstaterar den svenskfödde dansken.
– Men de har varit ganska bra på att hålla mig underrättad med vad som hänt. De har hållit möten med mig och förklarat för mig vad som gäller, eftersom jag inte har varit med och spelat matcher. Så det var inte så svårt att komma in i det.
– Vi har ju gjort lite ändringar, men vi har inte ändrat allt utan det är små justeringar. Och sådana saker får man ju lära sig efter hand också. Det funkade okej, tycker jag.

Dessutom fick centern kliva in i en välbekant omgivning med Robert Kousal och Joachim Rhodin.
– Det hjälper ju. Jag har spelat med dem ganska många matcher innan. Det var tryggt att komma in och spela med dem.

”VI FÅR ETT ANNAT DJUP”

Tränaren Magnus Sundquist var inte sen att påpeka betydelsen av att Jesper Jensen var tillbaka, efter dennes fem matcher långa avstängning.
– Vi får ett annat djup, och nu var ju (Johan) Alcén tillbaka jämfört med matchen mot Färjestad. Det blir mer tyngd även om Jesper inte är en fysisk spelare utan men en duktig center. Vi blir lite tyngre.

Jesper Jensens avgörande var något märkligt. Han snärtade in en puck ur en ”omöjlig vinkel” och ingen förutom han själv såg att det var mål.
– Jag hade en bra vinkel bakom mål och såg att den trillade in. Men jag vet inte om domarna såg det, för jag tror de blåste för att jag jublade.

Den andra återvändaren, Johan Alcén, skickade sedan in 2-0 i tom kasse och gav Brynäs sin första seger under nye tränaren Magnus Sundquist efter två raka övertidsförluster. Djurgården har å sin sida förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Dagens nolla lär vara extra kännbar just eftersom storstjärnan Jacob Josefon saknades. Hans betydelse visade sig återigen. Tränaren Robert Ohlsson jobbar på att få igång fler spelare.
– Det är alltid det man ruvar på. Dels har det varit lite hoppigt den här säsongen. I Josefons kedja har det varit kontinuitet men ingen annan kedja har sett likadan ut över tid. Vi behöver sätta lite kontinuitet, som det var med Marcus och Jonathan (Davidsson) och Axel Jonsson Fjällby ifjol. Eller som vi hade med Calle Ridderwall, Linus Johansson och Mikael Ahlén då också, egentligen.

Trots den senaste tidens formsvacka är Djurgården trea i SHL, en poäng från serieledning.