• Publicerat 17 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Kristian Vesalainen.Foto: Terrence Lee/Icon Sportswire

I torsdags kom beskedet att Jokerit värvar KHL-rättigheterna till finska löftet Kristian Vesalainen. En dag senare valde Winnipeg Jets att kalla upp junioren från sitt farmarlag i AHL.

Den senaste veckan har det cirkulerat rykten om att Kristian Vesalainen skulle vara på väg till Europa efter att ha tillbringat senaste tiden i AHL med Winnipeg jets farmarlag Manitoba Moose. 19-åringen har en out-klausul i kontraktet som gör att han kan lånas ut till en klubb i Europa om han inte spelar i NHL.

Spekulationerna blev inte mindre när finska Jokerit i torsdags plockade upp KHL-rättigheterna till Vesalainen via en trejd med SKA Sankt Petersburg. Då spåddes det att han skulle vara tillbaka i Finland redan nästa vecka.

SNITTAT EN POÄNG PER MATCH I AHL

Men Winnipeg Jets tycks ha andra tankar. Under gårdagen hämtade de upp Vesalainen från AHL, vilket gör att han inte kan utnyttja out-klausulen som kickar i gång i kontraktet i dag, skriver TSN.

Vesalainen, som representerade Frölunda mellan 2015 och 2017, inledde säsongen i Winnipeg och svarade för en assist på fem matcher. Han skickades ned till AHL 19 oktober och har noterats för åtta poäng (3+5) på åtta matcher i farmarligan sedan dess.

Kristian Vesalainen draftades av Jets som 24:e spelare i första rundan sommaren 2017.