• Publicerat 18 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Erik KarlssonFoto: USA TODAY Network / IBL Bildbyrå

Det dröjde fram till match nummer 21. Nu har vi dock fått se Erik Karlsson göra mål för San Jose Sharks. Han slog till i nattens 4-0-vinst mot St. Louis.
– Det har känts bra hela säsongen, säger han.

Trots att det finns underliggande siffror som fortfarande talar till Erik Karlssons fördel har han fått finna sig i att bli ovanligt hårt kritiserad under säsongsstarten. Svensken har inte sett helt bekväm ut i sin nya klubb och den offensiva flärd vi brukar få se från stjärnbacken har lyst med sin frånvaro.

Men i natt kom i alla fall hans första mål för San Jose. 3:34 in i den andra perioden av hans tjugoförsta match för Sharks slog han till. Målet kom i powerplay när han snappade upp en lös puck och bombade in 1-0-målet. Nolan var till sist spräckt.

Karlsson själv säger att han tycker spelet känts bra genom hela säsongen, trots den uteblivna målproduktionen.
– Det har känts bra hela säsongen, det har bara inte synts i målprotokollet. Men ibland är det så det är. Jag gör ingenting annat i spelet nu än tidigare, sade han till nhl.com efter fullträffen.

Han följde upp genom en assist på Evander Kanes 3-0 kort därefter och har därmed noterat 1+11 på de 21 inledande matcherna på säsongen. Joe Pavelski gjorde de två övriga målen i 4-0-vinsten. I skymundan har han smugit upp till en fjärdeplats i skytteligan, bakom David Pastrnak, Brayden Point och Jeff Skinner.