• Publicerat 18 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Henrik Lundqvist.Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM/REX

Henrik Lundqvist är tidernas sjunde mest vinstrika målvakt i NHL. I natt passerade han Jacques Plante, sedan Rangers besegrat Florida med 4-2.
– Det betyder mycket för mig, säger svensken.

Inför matchen var han på delad sjundeplats med Jacques Plante, med 437 vinster. Nu är Henrik Lundqvist ensam sjua på listan över tidernas mest vinstrika målvakter. Han passerade Plante i och med 4-2-vinsten mot Florida i natt.

Den svenske legendaren har inlett säsongen lysande och gjorde en ny stormatch i natt när han stoppade 39 av 41 skott. Panthers vann skotten med 41-24 men lyckades ändå inte vinna matchen.

”MAN BLIR STOLT”

Lundqvist behöver vinna ytterligare åtta matcher för att även passera Terry Sawchuk som är sexa på listan. Han medger att det är en extra sporre.
– Man blir stolt. När du kommer in på topp-tio börjar du för första gången titta på listan, och där är det målvakter som verkligen spelat en stor del i den här sportens historia. Det betyder mycket för mig.

Curtis Joseph, Roberto Luongo, Ed Belfour, Patrick Roy och Martin Brodeur är de övriga målvakterna som är före Lundqvist på listan. Han har faktiskt möjlighet att avsluta karriären topp-tre genom alla tider, beroende på hur många segrar till Roberto Luongo tar.

New York Rangers – Florida 4-2
Rangers: Filip Chytil, Brendan Smith, Vladislav Namestnikov, Chris Kreider
Florida: Mike Hoffman, Aaron Ekblad