• Publicerat 18 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Malte StrömwallFoto: Tomi Jokela/ All Over Press

Malte Strömwall fortsätter dominera totalt i Finland. Igår stod han för 3+1 när KooKoo besegrade Vasa med 4-3.

Malte Strömwall hade det tungt i Nordamerika men har sedan flytten till Finland imponerat. Han sköt 14 mål på 37 matcher förra säsongen men har nu tagit ytterligare kliv den här hösten. Faktum är att han dominerar totalt i Liiga.

Igår stod han för tre läckra mål, och en assist, när KooKoo besegrade Vasa Sport med 4-3. Målen var svenskens elfte, tolfte och trettonde och med det toppar han skytteligan med tre måls marginal. Hans ledning  i poängligan är dock ännu klarare.

Strömwall står på 27 poäng på 22 matcher och leder poängligan med fem poängs marginal ned till Teemu Turunen som jagar på 22. Den tidigare AIK-spelaren har alltså ryckt åt sig en fin marginal i kampen om poängligatiteln.