• Publicerat 19 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Henrik TömmernesFoto: Imago Sport

Henrik Tömmernes har varit en av NLA:s bästa backar. Nu får dock Genève klara sig utan honom ett tag.

Swisshockeynews rapporterar, via Le Matins uppgifter, att Tömmernes har åkt på en skada och att han åtminstone missar veckans tre matcher. Det handlar om någon form en axelskada, och de har ju en tendens att vara nyckfulla. De beskriver det hela som att han har en ”smärta i axeln”.

Henrik Tömmernes gjorde förra säsongen 28 poäng, vilket gav honom en tiondeplats i backarnas poängliga. Den här säsongen har han gjort 13 på 18 matcher, vilket ger honom en andraplats i samma liga. Han har dock hela tio poäng upp till den överlägsna ledaren Jonas Junland. Svensken toppar ju även den totala poängligan.

Tömmernes vann backarnas poängliga i SHL för två år sedan, då han gjorde 39 poäng.