4.07795550 November 18, 2018; Anaheim, CA, USA; Colorado Avalanche right wing Mikko Rantanen (96) celebrates with center Nathan MacKinnon (29) his game winning goal scored against the Anaheim Ducks during the overtime period at Honda Center. MacKinnon provided an assist on the goal. Mandatory Credit: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports IBL …
Nyheter

Succéforwarden avgjorde – med 1,3 sekunder kvar

Matchen Anaheim-Colorado såg ut att gå till straffar. Då klev NHL:s bästa kedja fram och Mikko Rantanen kunde avgöra med 1,3 sekunder kvar av förlängningsspelet. Det innebar att matchen slutade 3-4 till Avalanches favör.

I början av den andra perioden i nattens möte mellan lagen gjorde Ondrej Kase 3-1 till Anaheim. Innan dess hade Pontus Åberg bidragit med en assist till ett av Ducks mål och Patrik Nemeth hade spelat fram till Avalanches enda.

Men Colorado lever högt på sin fantastiska förstakedja med Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog. Med mindre än två minuter kvar av mellanakten slog MacKinnon till med sitt 13:e mål för säsongen. I den tredje perioden kunde sedan Gabriel Landeskog kvittera då hans spelades fram av kedjekamraterna.
— Vi visste att vi hade bensin kvar i tanken. Vi visste att vi skulle spela ut dem i tredje och det var precis vad vi gjorde, summerade Mikko Rantanen matchen för nhl.com.

Matchen gick till övertid och såg ut att gå till straffar. Men då slog Mikko Rantanen till med ett mäktigt slagskott när Colorado spelade i powerplay. Han spelades fram av sina kedjekamrater och tiden som var kvar på klockan var 1,3 sekunder.

Mikko Rantanen är fortsatt i topp i NHL:s poängliga med sina 32 poäng. Kuriosa är att detta var Avalanches seger nummer tusen sedan de 1995 flyttade till Denver från Quebec.