4.07795515 Nov 18, 2018; Edmonton, Alberta, CAN; Vegas Golden Knights forward William Karlsson (71) celebrates his first period goal against the Edmonton Oilers at Rogers Place. Mandatory Credit: Perry Nelson-USA TODAY Sports IBL …
Vegas

Tre matcher utan poäng – inatt slog svensken till igen

Efter att ha gjort fyra poäng på två matcher har William Karlsson nu haft tre matcher utan några poäng. Men inatt såg han till att bryta den dystra sviten med både mål och assist när Vegas besegrade Edmonton med 3-6.

Jonathan Marchessault var dock Vegas stora hjälte i matchen mot Edmonton då han var den som gjorde både 2-4 och 2-5. Dessutom spelade han fram till 2-6.
— Mina tio senaste matcher har verkligen inte varit bra. Alla är viktiga i vårat lag och vi måste göra det vi gör bäst för att bli framgångsrika och det är vad vi gjorde ikväll tycker jag, sa Marchessault till nhl.com efter matchen.

William Karlssons mål kom 12:57 in i den första perioden och innebar kvittering på Connor McDavids 1-0 tidigt i matchen. Skönt för Karlsson som gått poänglös från de tre senaste matcherna. Den längsta sviten för hans del under säsongen utan poäng.

Vegas back Nate Schmidt stängdes inför säsongen av i 20 matcher på grund av dopningsbrott och inatt var han tillbaka efter avtjänad avstängning. Han spelade närmare 20 minuter.
— Det var bara kul att vara tillbaka, sa han efter matchen.

Edmonton Oiler – Vegas Golden Knights 3-6 (2-1,0-3,1-2)

Edmonton: Connor McDavid, Alex Chiasson, Leon Draisaitl
Vegas: Jonathan Marchessault (2), William Karlsson, Cody Eakin, Max Pacioretty, Reilly Smith