Todd McLellan får lämna Edmonton Oilers.Foto: IBL

Edmonton Oilers har fått en sämre start än förväntat. Nu agerar de och sparkar caochen Todd McLellan. In istället kommer den synnerligen rutinerade Ken Hitchcock.

Efter endast nio segrar på de 20 första matcherna kommer nu beskedet att Edmonton Oilers sparkar coachen Todd McLellan som var inne på sin fjärde säsong i klubben. Nu tar istället Ken Hitchcock över. Ken Hitchcock har inte tränat något lag den här säsongen, men var senast i Dallas.

EN AV LIGANS MEST RUTINERADE

Ken Hitchcock är en av ligans allra mest rutinerade coacher och har under sin långa karriär coachat bland annat Dallas, Philadelphia och St.Louis. 1999 tog han Dallas till deras första Stanley Cup-titel och han har varit assisterande tränare vid tre tillfällen när Kanada tagit OS-guld.

Han ligger tre på listan över de vinstrikaste coacherna i NHL-historien med 823 vinster mellan 1996 och 2018.