• Publicerat 20 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
SÄNKTE PENGUINS. Jack Eichel jublar efter sitt övertidsavgörande.Foto: Char​les LeClaire-USA TODAY Sports

Jumboplats i Eastern Conference, Sidney Crosby på skadelistan och bara en seger på de senaste tio matcherna. I natt förvärrades krisen för Pittsburgh Penguins då man tappade 4–1 till en övertidsförlust mot Buffalo Sabres.
– Vi klöser och river allt vi kan, säger coachen Mike Sullivan efter 4–5-förlusten.

Saker och ting står inte rätt till i Pittsburgh. Det kan konstateras efter att Stanley Cup-mästarna från 2016 och 2017 i natt åkte på ännu en märklig förlust. Penguins hade en stabil 4–1-ledning halvvägs in i hemmamötet med Buffalo Sabres. När matchen var över hade man förlorat med 4–5 efter förlängning sedan Jack Eichel skjutit segermålet för gästerna.

Tappet i matchen var bevis för att Pittsburgh Penguins inte har något bra stäm just nu. Sidney Crosby missade visserligen sin tredje raka match med en överkroppsskada, men även med sin kapten och superstjärna i laguppställningen har det gått trögt. Laget har bara en seger på de senaste tio matcherna och är sist i hela Eastern Conference med 18 inspelade poäng på 19 matcher.

Trots den nesliga förlusten och det utsatta läget hittade coachen Mike Sullivan positiva bitar att ta med sig.
– Det fanns mycket att gilla med vår match och vår insats, säger han till nhl.com.
– Vi måste rensa upp vissa saker i vårt spel rent defensivt, men det fanns också mycket att gilla… Varje match är viktig, varje poäng är viktigt. Vi klöser och river allt vi kan.

TREA I ATLANTIC DIVISION

Positivt var att Penguins fick både mål och assist från nyförvärvet Tanner Pearson. 26-åringen kom till laget från Los Angeles Kings förra veckan i utbyte för Carl Hagelin. Efter en assist på sina 19 första matcher den här säsongen kom slutligen första målet för den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren. Patric Hörnqvist noterades för två assist för Penguins.

Om Penguins har det tungt går det desto bättre för Buffalo Sabres. Vinsten var lagets sjunde på de tio senaste matcherna och man är nu trea i Atlantic Division efter Toronto Maple Leafs och Tampa Bay Lightning.
– Det var en fantastisk laginsats av oss. Man hamnar i underläge och får några tuffa studsar emot sig. Vi hamnade lite på efterkälken och man vill aldrig hamna i 1–4-underläge. Det är inte lätt i den här byggnaden. Det är tufft att komma tillbaka. Att ha förmågan att bara fortsätta jobba, inte låta dem få det där sista målet utan se till att vi får det i stället, det är så otroligt viktigt, säger Jack Eichel till nhl.com.

Rasmus Dahlin spelade 22.49, men lämnade isen poänglös efter att ha svarat för fem poäng på de fyra senaste matcherna. Han har tio poäng (2+8) på sina 21 första matcher i NHL.

Pittsburgh – Buffalo 4–5 (2–1, 2–2, 0–1, 0–1)
Pittsburgh: Derick Brassard (2) (Patric Hörnqvist), Phil Kessel (10), Jake Guentzel (7) (Hörnqvist), Tanner Pearson (1).
Buffalo: Tage Thompson (1), Zach Bogosian (2), Casey Nelson (1), Casey Mittelstadt (3), Jack Eichel (5).