• Publicerat 21 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Kristian VesalainenFoto: USA TODAY Network / IBL Bildbyrå

Det blir av allt att döma spel i KHL resten av säsongen. Kristian Vesalainen är återigen nedskickad till AHL och ser nu ut att utnyttja sin klausul för att få vända till Europa.

Förra veckan trejdades Kristian Vesalainens KHL-rättigheter till Jokerit och det kändes då mer eller mindre klappat och klart att han skulle göra samma sak som Axel Jonsson Fjällby gjorde. Det vill säga att aktivera en out-klasul i sitt kontrakt för att få lånas ut till en klubb i Europa. Men i samma veva kallades Vesalainen upp till Winnipeg Jets och de planerna lades på is.

Men igår kväll, svensk tid, skickades han återigen ned till Manitoba i AHL. Nu pekar allt på att Vesalainen kommer utnyttja Europaklausulen och avsluta säsongen med Jokerit i KHL. Enligt Ken Wiebe på Winnipeg Sun uttalade sig Winnipegs general manager Kevin Cheveldayoff om saken igår. Han menade att finländaren kommer flyga tillbaka till Winnipeg och prata med sina representanter, för att se vad nästa drag kommer bli. Men det lutar alltså åt spel i Europa.

DRÖMBESKED INFÖR JVM

Ett sådant besked skulle vara ett drömbesked för Finland inför JVM. Junioren har nämligen gjort det bra den här säsongen, med åtta poäng på åtta matcher i AHL. Han gjorde dessutom en assistpoäng på fem matcher i NHL.

Förra säsongen gjorde den tidigare Frölundaspelaren 43 poäng på 49 matcher i Liiga och sex poäng på fem matcher i JVM.