• Publicerat 21 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Adam ThilanderFoto: Bildbyrån

Han har redan hunnit avverka två klubbar den här säsongen. Nu är Adam Thilander klar för en tredje. Han ska spela för Skövde i Hockeyettan.

Adam Thilander var ett namn som kunde ha tagit plats i JVM-truppen förra säsongen. Det blev dock inget JVM-spel för backen.

Efter två säsonger i OHL valde han att flytta hem till Sverige för spel i Almtuna den här säsongen, men bröt oväntat kontraktet med dem trots en fin säsongsstart där det bland annat blev sex poäng på 13 matcher. I stället började Thilander om i division 3-laget Falköping. Där gjorde han från sin backplats åtta poäng (4+4) på tre matcher.

Nu lämnar Thilander även Falköping och flyttar hem till moderklubben Skövde IK. Det var den klubb som 20-åringen representerade fram till 2013. Han väntas debutera i A-laget i kväll mot Surahammar, uppger Sveriges Radio.
– En rutinerad back trots sin unga ålder. En back som ger oss tyngd i det offensiva spelet men även är positionssäker i defensiven, säger Skövde IKs tränare Johan Hällström till P4 Skaraborg.

Backen har tidigare spelat J18-VM för Sverige.