• Publicerat 22 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
"BEHÖVDE DIN STOREBROR". André Burakovsky och Tom Wilson.Foto: USA TODAY Network / Imago Sport

Efter en riktigt jobbig period har Washington hittat formen igen. I natt kom tredje raka vinsten sedan laget besegrat Chicago med 4-2. André Burakovsky sköt säsongens tredje mål för hans del.
– Sakta men säkert bygger vi vårt spel, säger svensken.

André Burakovsky har haft en jobbig säsong. Han fick vänta till match åtta på säsongen innan han spräckte mål- och poängnollan. Sen dröjde det ytterligare sju matcher innan nästa mål kom. I natt kom säsongens tredje, i match nummer 21.

Målet kom i powerplay och betydde 2-0 i den första perioden i mötet med Chicago Blackhawks. När svensken mötte media efter matchen konstaterade han att han var nöjd så länge han fick vara en offensiv spelare.
– Så länge jag skapar chanser och är kreativ, och är en offensiv spelare, är jag glad, sade han innan han blev avbruten av lagkompisen Tom Wilson.
– Allt han behövde var att hans storebror kom tillbaka, flikade den tidigare långtidsavstängde Wilson in.

STJÄRNORNA SAKNADES IGEN

Burakovsky svarade då skämtsamt att Wilson ”tar åt sig äran för allting” och fortsatte.
– Vi hade en kortare sommar och kortare tid på oss att förbereda oss för säsongen. Det är tufft att komma tillbaka efter det året vi hade. Sakta men säkert bygger vi vårt spel och i kväll gjorde vi exakt det vi vill göra.

Ja, Washington har haft en säsong som varit upp och ned. Efter en pigg start på säsongen hamnade man i en ordentlig formsvacka, men har nu tagit tre raka vinster. Det får ses som extra imponerande med tanke på att varken Jevgenij Kuznetsov eller T.J. Oshie funnits med i de tre matcherna.

SVENSKEN NÄTADE

Utöver Burakovsky klev Tom Wilson själv fram och gjorde ett mål, precis som Michal Kempny och Devante Smith-Pelly. Nicklas Bäckström hade en passningspoäng i segern. Brandon Saad och svenske Erik Gustafsson gjorde Chicagos mål. Gustafsson sköt sitt andra mål för säsongen.

Chicago har det fortsatt tufft och har bara vunnit två av sina tio senaste matcher. Den nye coachen Jeremy Colliton har haft en jobbig start på sin karriär som huvudtränare i NHL.
– Vi är besvikna. Vi kunde ha tagit några poäng idag, men gjorde inte det. Vi är bra nog. Vi har ett lag som är bra nog. Vi behöver bara spela tajtare, konstaterar coachen.