Victor Björkung.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Han har spelat allsvensk hockey med både Timrå och Pantern. Efter två och en halv säsong i danska ligan står det nu klart att backen Victor Björkung lämnar Esbjerg. Ny klubbadress blir Frisk Asker i den norska ligan.

Den norska klubben meddelade under fredagen att man gjort klart med Victor Björkung. Den 25-årige backen, som spelat collegehockey med Ohio State och allsvensk hockey med Timrå och Pantern, kommer närmast från spel i danska Esbjerg.

31 POÄNG FÖRRA SÄSONGEN

Björkung producerade bra med poäng från sin backposition förra säsongen, då i Hvidovre. Med sina 31 poäng på 44 matcher hamnade den svenske backen på en fjärdeplats i backarnas poängliga. Den här säsongen har 25-åringen haft det tyngre med poängproduktionen, då han endast noterats för ett mål och två assist på 16 matcher för Esbjerg.

I Frisk Asker blir Björkung lagkamrat med den SHL-meriterade målvakten Nicklas Dahlberg.