• Publicerat 24 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Adam Boqvist.Foto: Kajsa Kalméus

Han sköt och sköt, men fick ingen utdelning i början av säsongen. Det har Adam Boqvist fått nu. I natt svarade den JVM-aktuella backen för sin andra raka tvåmålssmatch i OHL när London Knights slog Owen Sound Attack med 7–2.

Det dröjde tio matcher innan första målet kom och sedan ytterligare fem innan nummer två ramlade in. Sedan dess har det lossnat rejält för svenska backlöftet Adam Boqvist.

I natt blev han målskytt för tredje matchen i följd – och tvåmålsskytt för andra matchen i rad – när London Knights besegrade Owen Sound Attack med 7–2. Han utsågs till matchens andra stjärna efter forwarden Liam Foudy.

18-åringen har därmed svarat för fem mål och totalt sex poäng på sina tre senaste matcher i juniorligan OHL. JVM-aktuelle Boqvist står noterade för sex mål och 19 poäng på sina 18 matcher så här långt.

*****

En annan spelare som finns med i diskussionerna inför JVM är Hugo Leufvenius. Sarnia Sting-forwarden upplever en produktiv säsong i OHL och stod i natt för 1+1 när det blev seger med 8–2 mot Kingston Frontenacs. Leufvenius, 19, har 14 mål och 27 poäng på 24 matcher.

Ligans tredje svensk, Rickard Hugg, var poänglös i Kitchener Rangers 1–5-förlust mot Erie Otters. Han är trots det den av svenskarna som varit mest produktiv så här långt. På 26 matcher har han 31 poäng (13+18).