• Publicerat 24 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Emil Bemström blev årets junior 2018/19.Foto: Bildbyrån/Kenta Jönsson

Elfte målet för säsongen och ledning i SHL:s målliga. Emil Bemström fortsätter att leverera för sitt Djurgården. Det skapar stora förhoppningar inför JVM.
– Jag kan tänka mig för ett svenskt JVM-lag att en sådan spelartyp kan hjälpa laget för jag vet att de har haft svårt med målskyttet, säger tränaren Robert Ohlsson efter 4–1-segern mot Örebro.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Emil Bemströms målsuccé i SHL efter flytten från Leksand till Djurgården har nått oanade höjder. Härom veckan blev han den första spelaren i ligan att nå tvåsiffrigt och på lördagen öppnade han målskyttet för Djurgården i 4–1-segern mot Örebro. Därmed toppar junioren SHL:s målliga med sina elva fullträffar.
– Det var ju väntat, säger djurgårdstränaren Robert Ohlsson med ett flin.

Mål nummer elva kom redan efter 32 sekunders spel.
– Det var en bra start på matchen. Jag tror att de tjuvade lite och jag ser att ”Basse” (Sebastian Strandberg) har pucken så jag sticker på bortre stolpen och får öppet mål där, säger Bemström till hockeysverige.se efter matchen.

”FICK INTE SPELA NÄR JAG SKULLE HÅRDBEVAKA HONOM”

19-åringen, som odlat en imponerande november-mustasch sin ringa ålder till trots, har visat prov på målkänsla tidigare i juniorkarriären. Han sköt 21 mål på 28 J20-matcher för Leksand 2016/17. I Hockeyallsvenskan i fjol blev det åtta mål för Leksand i fjol, men då med begränsad istid. Det gjorde det lite komplicerat för Robert Ohlsson att scouta forwarden.
– Jag hade lite koll på Emil för att pappan (Jörgen) är juniortränare i klubben. Han såg otroligt intressant ut i Leksand, men sedan fick han inte spela när jag skulle hårdbevaka honom så de visste jag inte riktigt: ”Har jag tänkt fel?”, säger Ohlsson.

Det hade han inte. När Emil Bemström anslöt till Djurgården i somras fick tränaren snart vatten på sin kvarn.
– När han kom hit visade han vilken avslutare och sniper han är, säger Ohlsson.
– Jag är helt övertygad om att han kommer att fortsätta göra mål för han vill skjuta och vill göra mål. Han letar inte passning utan han söker mål.

”MAN HADE INGA FÖRVÄNTNINGAR”

Bemström håller med. Han ser sig själv som en målskytt och förklarar sin förmåga att göra mål med att han är bra på att placera sig rätt.
– Jag brukar vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag söker de ytorna hela tiden. Jag har ett bra skott också, oftast skjuter jag direkt, säger Bemström som ändå är överraskad över att det har gått så pass bra.
– Man hade inga förväntningar på sig att det skulle gå så här bra. Samtidigt är det kul och lärorikt. Jag har fått bra hjälp av alla tränare och alla lagkamrater. Jag känner själv att jag har fått en jämnare nivå än förra året. Då var jag sådär ena machen, bra nästa.

Det är inte bara Djurgården som kan dra fördel av Emil Bemströms målform. För Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén är ynglingens framgång ett välkommet besked, tror Robert Ohlsson.
– Jag kan tänka mig för ett svenskt JVM-lag – nu är det inte så långt tills uttagningarna kommer – att en sån spelartyp kan hjälpa det laget för jag vet att de haft svårt med målskyttet. Det kan vara glädjande för dem också. För oss är han riktigt viktig på grund av sina mål, säger djurgårdstränaren.

I mellandagarna får vi se om Djurgårdens skarprättare är ett hot även på internationell nivå.

Fotnot: Djurgårdens övriga mål gjordes av Marcus Davidsson, Linus Hultström och Henrik Eriksson medan Marcus Björk sköt Örebros tröstmål.