• Publicerat 25 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Erik GustafssonFoto: Bildbyrån / USA TODAY Network

Efter åtta raka förluster på bortaplan bröts den sviten för Chicago i natt. Stor hjälte blev Erik Gustafsson.

Jeremy Colliton har haft en kämpig start på sin karriär som NHL-coach. Men i natt bröt hans Chicago i alla fall en åtta matcher lång förlustsvit på bortaplan när Florida besegrades med 5-4 efter förlängning.

Halvvägs in i förlängningen kom avgörandet. VM-guldspelaren från i våras, Erik Gustafsson, klev fram och satte 5-4-målet. Fullträffen var hans tredje för säsongen och åttonde i NHL-karriären. Hjälteinsatsen kom dessutom i det som var hans hundrade match i NHL.

Gustav Forsling hade också en bra match och fick med sig två passningspoäng. Efter skadan som höll honom borta från spel i säsongsupptakten har han gjort fyra poäng på sina sex matcher i NHL under vintern.

David Kämpf, Patrick Kane, Alex DeBrincat och Alexandre Fortin gjorde Chicagos mål under ordinarie tid. Mike Hoffman, Jared McCann Aaron Ekblad och Frank Vatrano blev Floridas målskyttar.