• Publicerat 26 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Karl AlznerFoto: Imago Sport

Han sitter på ett tungt kontrakt till 2022. Men frågan är hur många matcher till Karl Alzner kommer göra i Montréals dräkt. Han är uppsatt på waivers.

Efter många år i Washington lämnade den defensive backpjäsen Karl Alzner för spel i Montréal inför förra säsongen. Många höjde på ögonbrynen när general manager Marc Bergevin i princip kastade pengar på den trubbige försvararen. Han fick ett femårskontrakt värt drygt 4,6 miljoner dollar per säsong, 1,5 år senare är Alzner inte ens önskad av egna klubben.

Efter att bara ha fått byta om till åtta av lagets inledande matcher uppges 30-åringen nu hamna på waivers. Skulle ingen annan klubb plocka upp Alzner fortsätter han alltså sin karriär i Laval Rocket i AHL. En grov missräkning för alla inblandade parter förstås, eftersom hans kontrakt gäller i ytterligare tre säsonger efter den här.

Fakum är att Karl Alzner, fram tills dess att han började petas av Montréal, inte hade missat en match i NHL sedan säsongen 09/10.