Mattias Guter ser ut att trivas i miljön.Foto: Luleå Hockey

Det mesta verkar glida Luleås väg just nu. Till och med naturisen som lagt sig präktig och fin i Norra Hamn. Då flyttade man utomhus för en dag.

Luleå leder SHL och har varit grymt stabila under säsongen. Lika stabilt ligger isarna just nu i norr och därför tränade laget idag utomhus.
— Vi ville bara få ett litet avbrott och göra något annat. Nu är det så fint väder och fina isar här uppe så vi tänkte att vi kör en träning i Norra hamn. Det var lyckat och jag tror grabbarna tyckte att det var kul att få lite variation i vardagen, berättar tränaren Thomas ”Bulan” Berglund för hockeysverige.se.

När kom ni på det här, jag antar att det är ett rätt stort projekt att flytta en träning?
— Nej, det är inte så stort projekt. Vi kom på det och började prata om det efter vi kom hem från Brynäs-matchen i lördags. Vi tog dit lite mål och fixade lite varm saft och körde. Det var inga märkvärdigheter.

Hur var känslan att skrinna omkring där då?
— Det är fantastisk is. Jag tror många tycker att det är lite häftigt. Det låter lite grann och det känns som isen ska braka sönder, men den är stabil. Vi har tolv centimeter här, vi kollade upp alting innan. Så inga drunkningsolyckor eller tillbud, säger Berglund och fortsätter:
— Vi åkte en liten sväng först och hade med oss puck och klubba. Sen spelade vi smålagsspel i Norra hamn. Så det var lite folk och tittade. Det var trevligt.