• Publicerat 26 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Veckans Lag

Vi närmar oss slutet av första halvan av SHL-säsongen. Vilka spelare och händelser stack ut mest den gångna spelveckan?

Tomi Karhunen, Brynäs

Det fanns gott om starka målvaktsinsatser att plocka ut från den gångna veckan. Namn som Johan Matsson och Ville Kolppanen imponerade också. Men valet faller på Tomi Karhunen, som gjorde en jättematch när Brynäs besegrade HV71 i torsdags och som föll först på straffar mot serieledande Luleå i lördags.

Daniel Sondell, Luleå (2)

Utan att sticka ut blev Daniel Sondell veckans poängbästa back med tre passningspoäng. Det räcker för en plats i laget den här gången. Drar ett tungt lass i ett Luleå som fortsätter imponera, och som alltjämt leder SHL.

Ryan Gunderson, Brynäs

På tal om tungt lass. Ryan Gunderson spelar överlägset mest i SHL och hade i veckans två matcher en snittistid på drygt 27 minuter. Räddade dessutom poäng för Brynäs med sitt 3-3-mål i slutminuterna mot Luleå och adderade ytterligare en assist den gångna veckan.

Janne Pesonen, Växjö (2)

SHL:s hetaste målskytt sett till de senaste tio matcherna. Fortsatte på inslagen väg genom att göra två nya mål under veckan. I ett Växjö som fått igång målfabrikationen är det den rutinerade finländaren som varit allra vassast. Han har redan gjort fler mål än under förra säsongen. En skyttekungsaspirant?

Mattias Sjögren, Rögle

Veteranen har kommit tillbaka med besked. Visar nästan inga tecken på ringrost trots att han gjorde säsongsdebut först häromveckan. Noterade 1+2 på den senaste veckans två matcher och har per omgående slagit fast att han är i Rögle för att göra skillnad. Mattias Sjögren kommer bli ruggigt viktig för Cam Abbotts lag.

Roman Horák, Växjö

Växjös tjeckiske stjärna har varit en av seriens bästa spelare under hösten och fortsätter imponera. Tar ett enormt ansvar och spelar massor. Levererar dessutom poäng i en strid ström och kommer från en vecka med 1+2 som resultat. Om Janne Pesonen är en skyttekungskandidat är det här utan tvekan en poängkungskandidat.

Veckans

…fot Den fick Johan Lindbom som sparkades under söndagskvällen. Han blir den andra huvudtränaren i SHL att få sparken under hösten, efter Tommy Sjödin. Guldtränarens lag har haft en tuff säsong och är farligt nära kvalstrecket. Nu får vi se om Stephan ”Lillis” Lundh kan vända på skutan.

…inte en fot men… Moras sportchef Anders Forsberg valde att ställa sig i båset för att backa upp Mats Lusth. Mora har det tungt just nu och vi får se hur långt tålamod Anders Forsberg har – och om han själv tar över som tränare på sikt?

…hyllning Ole-Kristian Tollefsen klädde sig i en full matchmundering och tog emot hyllningar från Rickard Wallin och hemmapubliken i Löfbergs Arena. Den norske publikfavoriten tvingades som bekant sluta med ishockeyn alldeles för tidigt men fick ta emot välförtjänt uppskattning i helgen.

…snackis Ensamutredaren Ola Lundberg lyckades med något som tycktes omöjligt: Han lade fram ett förslag på serieindelning och kvalprocedur som de flesta åtminstone verkar kunna acceptera. Bra jobbat!

…mest efterlängtade Han har spelat i NHL, han har vunnit VM-guld, han har gjort mål i en VM-final. Men det var först i lördags som Luleåbacken Erik Gustafsson sköt sitt första mål i SHL.

…avstängning Emil Berglund tacklade Rögles Erik Andersson i helgen och fick ett riktigt saftigt straff. Timråspelaren tvingas se de kommande sex matcherna från sidan.

…tweet Rögles Leon Bristedt var inte helt nöjd med att tvingas böta 5000 kronor för en filmning.